Església de Sant Joan Baptista i campanar
Aquest temple d’una única nau de planta rectangular fou bastit al segle XVII, probablement en un solar d’un primer temple del segle XV. Als dos costats de la nau trobam les capelles laterals amb retaules i belles talles. A la part posterior de l’església hi ha part de l’ampliació que es volgué dur a terme l’any 1869 i que no es pogué acabar a causa de les seves desmesurades dimensions i elevat cost econòmic.
Arran del temple s’observa, altiva i robusta, la torre de defensa, del segle XVI, actual campanar. Fou construïda per garantir la seguretat dels estellenquins davant les invasions dels corsaris.

Plaça des Triquet. Torre d’en Tem Alemany
Situada a la placeta des Triquet, al ben mig del poble, la torre d’en Tem Alemany és una de les construccions més singulars i característiques del poble. Aquesta sòlida edificació, aixecada als voltants del segle XVI, presenta un marcat caràcter defensiu. Són visibles dos dels seus costats de forma total, amb finestres, proteccions i espitlleres característiques.
A l’altre cantó, dins la mateixa plaça, trobam la font i una vivenda (actualment establiment hoteler) on hi ha part de la que fou la tafona des Forn, una de les tres que existien dins el nucli urbà d’Estellencs.t.o palmamedia