La tranquil·litat del seus carrers empedrats, l'espectacularitat de les seves marjades dedicades al conreu, la cala amb el seu petit port, les fonts i el singular sistema de distribució d'aigües, juntament amb molts altres al·licients, com ara el tracte acollidor de la seva gent, el gran nombre d'excursions que es poden realitzar per la zona o l'antiga església de Sant Joan Baptista, converteixen Estellencs en una de les localitats més atractives de l'Illa.

Es troba a la part sud-oest de la serra de Tramuntana, a la seva vessant nord, penjant sobre la mar.
És un petit territori caracteritzat pels carrers empedrats del seu poble, per la màgica i esvelta figura del Puig de Galatzó, envoltat d'altres cims que acaben amb fermesa dins la mar.

Pas obligat pels que volen conèixer la costa nord i la Serra de Tramuntana, Estellencs disposa d'una petita, però selecta, oferta d'allotjament i restaurants. Quant als hotels, el més conegut és l'Hotel Maristel de dues estrelles, amb restaurant, piscina i pista de tennis. Hi ha dos petits hotels més: l' Hotel Nord de vuit habitacions, ubicat en una casa reformada a la plaça d'Es Triquet, davant l'antiga torre de defensa; i Sa Plana Petit Hotel de cinc habitacions, situat en una casa a la sortida del poble en direcció a Andratx. També es pot llogar un apartament a Vall-Hermos.

Pel que fa als restaurants i bars, a la zona alta del centre urbà, s'hi troben el Restaurant Montimar, el Restaurant Son Llarg, el Restaurant Maristel i la Cafetería Vall-Hermos. A la sortida del poble en direcció a Banyalbufar, hi ha la Pizzeria Giardini; i, més apartat, a la carretera d'Andratx, s'ubica el Restaurant Es Grau. D'altra banda, a la part alta del centre urbà, s'hi troba la Cafeteria Estellencs; i a la Cala Estellencs, el bar Sa Punteta, llocs on també es serveixen menjars. Per últim, esmentar Sa Tanca, bar situat a la zona baixa del nucli urbà i punt de trobada de la gent del poble.

El municipi, que celebra les festes patronals de Sant Joan Baptista entorn el 29 d'agost, disposa d'una escola pública d'ensenyament primari i la major part dels seus habitants són socis de l'Associació Cultural.

Per carretera, des de Banyalbufar, arribam al nucli urbà d'Estellencs travessant el Torrent Major. Pujant l'empinat carrer de Sa Síquia, deixam a l'esquerra l'edifici on actualment es troba la Casa de la Vila, just davant de l'església parroquial i de la Plaça Nova. La carretera divideix el poble en dues zones, la part baixa i s'Arraval.

Tant una com l'altra tenen indrets plens de l'encant dels pobles de la Serra i de la seva tranquil•litat. A més l'entorn del poble permet gaudir de passejades i excursions diverses com són el Puig de Galatzó, Ses Serveres, Sa Coma d'en Vidal, Es camí des correu, entre d'altres.t.o palmamedia